PRODUCT 2
無農薬でしょうがを育てる農家が作る「ジンジャーシロップ」。体に優しいきび糖と一緒に、コトコト丁寧に煮詰めました。とろんと甘いシロップの中にしょうがのピリッとした辛さが効いています。お湯で割ってしょうが湯に、炭酸水と割ってジンジャーエールに。またアイスクリームやヨーグルト、今人気のフルーツグラノーラとの相性も抜群です。また豚肉のソテーに回しかけたり、ほうれん草のごま和えに少し入れるなど、お料理へのアレンジも可能。飲む習慣をつけることで確実に体が温まってくるのを感じます。生理不順や不妊は体を温めることから改善できます。痩せにくい、代謝が悪いと悩む女性の方に特におすすめです。
"Ginger syrup" made by farmers who grow pesticide-free ginger. It was carefully boiled down with a mild sugar that is kind to the body. The spicy spiciness of ginger works in a sweet syrup. Divide it with hot water to make ginger hot water, and soda water to give ginger ale. It also goes great with ice cream, yogurt and the now popular fruit granola. You can also arrange the dishes by turning them into sauteed pork or adding a little sesame sauce with spinach. I feel that warming up the body is sure by making a drinking habit. Menstrual irregularities and infertility can be improved by warming the body. Especially recommended for women who are difficult to lose weight and suffer from poor metabolism.
BROWNSUGAR SYRUP 205g
¥2,000
添加物・着色料不使用! 黒糖蜜 さとうきび100% 水すら加えない、無添加の黒糖蜜です。 高知県黒潮町の黒糖は200年の歴史があります。
今も昔と変わらない製糖方法で仕上げています。
一般的な黒糖蜜とは違い、色は黄金色でエグミがなくスッキリとした甘さです。
ハチミツやメープルシロップのようにシロップとして使ったり、焼酎に入れたらまろやかになります。もちろん、全ての料理・お菓子作りにお使いください。
No additives or colorings used! Brown sugar syrup 100% sugar cane is additive-free brown sugar syrup that does not even add water. Kochi Prefecture's brown sugar has a history of 200 years.
It is still finished with the same sugar manufacturing method as before.
Unlike ordinary brown sugar syrup, the color is golden and has a refreshing sweetness without acridness.
You can use it as a syrup like honey or maple syrup, or put it in shochu to make it mellow. Of course, please use it for all dishes and sweets making.
高知県の黒糖は200年の歴史があります。
今も昔と変わらない製糖方法で仕上げています。
一般的な黒糖とは違い、色は黄金色でエグミがなくスッキリとした甘さです。混じりっけのない純黒糖はそのまま食べるとエネルギー補給の行動食になり、子供のおやつにも!もちろん全ての料理・お菓子作りにお使いください。
入野砂糖の歴史
文政八年(1825年) 幡多郡一帯でサトウキビの栽培が始まりました。
その中でも ここ 黒潮町入野産の砂糖は土佐藩随一の最高級品とされておりました。
栽培方法
農薬・化学肥料不使用
すぐ側の入野海岸から吹いてくる潮風がミネラルを運んでくれます。
そして砂地での栽培の為、肥料がたまらずに抜けていく。肥料が抜けるからこそ秋〜冬にかけて成熟が進みエグミのない良質な砂糖になります。
収穫は一本ずつ皮を剥ぎ 砂糖になる所を見極め 収穫する。全て手作業です。
製糖方法
サトウキビ原木200kgからおよそ20kgの砂糖しか採れません。
まず、原木を機械にかけて絞り 一番釜 すまし桶 二番釜 上げ釜の順にサトウキビ汁を煮詰める。 一番釜の時に生石灰を少し入れてアク取りをします。
次にすまし桶に移し、残りのアクを沈殿させたのち、二番釜に移しさらにアクを取り煮詰めていきます。 そして上げ釜に移して仕上げていきます。
今でも薪(日本の松じゃないといけません)で火力を調整して仕上げます。
一釜分が砂糖になるのに約5時間ぐらいかかります。
砂糖が固まったら木槌で割り、仕上げに天日干しをします。
Kochi Prefecture's brown sugar has a history of 200 years.
It is still finished with the same sugar manufacturing method as before.
Unlike ordinary brown sugar, the color is golden and it has a refreshing sweetness without acridness. If you eat pure brown sugar as it is, it will become an energy-replenishing action food, and it will be a snack for children! Of course, please use it for all dishes and sweets making.
History of Irino sugar
Cultivation of sugar cane began in 1825 throughout the region.
Among them, he said that the sugar produced here in Irino, Kuroshio-cho was the highest quality product of the Tosa domain.
Cultivation method
No pesticides or chemical fertilizers used
The sea breeze blowing from the Irino coast on the immediate side carries minerals.
And because it is cultivated in sandy areas, fertilizer is irresistibly drained. Because the fertilizer is removed, it matures from autumn to winter, and it becomes high-quality sugar without acridness.
For harvesting, peel the skin one by one, identify where it becomes sugar, and harvest. It's all done by hand.
Sugar making method
Only about 20 kg of sugar can be obtained from 200 kg of sugar cane logs.
First, squeeze the raw wood with a machine and boil the sugar cane juice in the order of the first kama, the second kama, and thrd kama. At the time of the first pot, add a little quicklime to remove the lye.
Next, transfer it to a Kama to settle the remaining lye, then transfer it to the second kama and boil down the lye. Then move it to the last kama and finish it.
Even now, I adjust the firepower with firewood (must be Japanese pine) and finish it.
It takes about 5 hours for a kettle to become sugar. When the sugar has hardened, divide it with a mallet and dry it in the sun to finish it.